A Little BellyGirlBlog Update

img_20160303_124137

Hi Lovely People!

It’s been a while, and unfortunately that’s not a good thing, it means there is too little improvement to write about:(. I still wanted to give you a little update on how I’m doing and my new medication; you never know it might help you or someone you know with any similar problems.

Yes you could go to a doctor and tell them your story and ask them for help. They will start by going down a checklist to exclude any severe illnesses and when blood tests show nothing they will send you home with a poor excuse called IBS (irritable bowel syndrome). You might just have just that, but when nothing helps and no diet makes any difference… doctors will send you from place to place but won’t actually know what the hell to do with you.

When you’ve tried it all and normal protocol tests won’t show any abnormalities, you’ve come to the right place my friend… well, I don’t have THE answer (yet) but I have already tried so many “non protocol treatments” (this is probably very bad English), one of them might just be THE ONE for you! (if this is your first visit on this blog; have a look at my other ‘belly issue’ related posts to see if it might inspire you to try new treatments or diets.

This blog post I will talk a little about my two new sorts of medication and supplements I take every day and have made a significant difference even though the bad days still win it from the good ones. I will list it all down below and elaborate underneath in NL and EN.

1. Nalcrom 200 mg (natriumcromoglicaat). Antihistaminicum
2. Zaditen 1 mg (ketotifeni fumaras). Antihistaminicum direct.
3. Enzymen Complex (merknaam: NOW). Enzymen voor vertering/for digestion.
4. 1130 Betaine & Pepsine. voor extra maagzuur voor betere vertering/for extra gastric acid.

(NL)
Nummer 1 en 2 zijn antihistaminicum en helpen mij bij elke maaltijd zodat ik een verminderde reactie krijg op eten, jup welleenswaar elk soort eten. Nalcrom heb ik in de vorm van een zakje poeder en los ik op in 200 ml water en neem ik in 15-20 minuten voor elke maaltijd en voor het slapen. De Zaditen heb ik in tablet vorm en neem ik elke ochtend voor het ontbijt in en elke avond voor het avond eten.
Nummer 3 en 4 zijn voor mij van belang voor een goede vertering en opnamen van voedingsstoffen, deze neem ik in met water TIJDENS de maaltijd.
Ik ben geen dokter dus ik ga niet te veel lullen over wat het allemaal precies inhoud en wanneer je dit nodig hebt. Heb je het idee dat deze middelen het proberen waard zijn, vraag het na aan je dokter en Google er eerst eens op los en kijk ook naar ervaringen van andere mensen mbt het desbetreffende middel. Nummer 3 en 4 kun je in Nederland kopen bij www.derooderoos.nl en heb je geen doktersrecept voor nodig.

Mijn ervaring.
De eerste dag dat ik de twee antihistaminicum nam voelde ik al meteen verschil. Ik had minder last van krampen boven in mijn buik en de pijn kwam pas veel later en de heftige (aanval) pijn nam ook af. Ik heb nu helaas een hele wisselende reactie op eten en weet niet wanneer het goed gaat en wanneer fout. Toch heb ik het idee dat de Nalcrom en Zaditen wel helpen en de klachten over het algemeen, en dus globaal gezien, minder worden. Het is dus geen aanhoudende stijgende lijn maar meer een stijgende op en af lijn… wauw iris wat mooi beschreven… maar je snapt ‘m.
De Betaine&pepsine en Enzymen hebben totaal geen effect op de pijn en doen voor mijn gevoel weinig, maar zorgen ondertussen wel voor een betere opnamen van voedingsstoffen en een betere vertering. Dit resulteert in een iets hoger energie level en verbeterde bloeduitslagen. Al deze 4 middelen kunnen absoluut geen kwaad als je het bijvoorbeeld niet per se nodig hebt, dus proberen kan altijd! Nummer 1 en 2 worden door je verzekering vergoed en nummer 3 en 4 niet.

(EN)
Number 1 and 2 are antihistamines and prevent some of the severe reactions I have on food, any kind of food. I take the Nalcrom in the form of powder and dissolve it in 200 ml of water about 15-20 minutes before every meal and before going to bed. The Zaditen I have in the form of tablets and I take them before breakfast and dinner.
Number 3 and 4 are supplements and help me digest my food better and make sure I absorb more nutrients.
All four of these will not do you any harm when taking them if not completely necessary. Google them and search for peoples’ experiences with the products when you’re not completely sure, also discuss it with your doctor or nutrition. Number 1 and 2 you need a doctors’ prescription for and will most likely be covered by your insurance. Number 3 and 4 are available for purchase here in Holland on this website: www.derooderoos.nl
If you don’t live in Holland just Google it and you will most likely find a website that will have these supplements.
I’ve had a very positive experience with the antihistamines and could feel the difference in matter of hours. The pain now is fluctuating really badly and even though I sometimes don’t benefit from my medicine it has kept me from taking painkillers for over a month. Tiny little victory for ya there;). Number 3 and 4 don’t really do much pain-wise but they help me digest my food better which is also very important.

I’m still going to my chiropractor three times a week and these 5 minute visits can be quite invasive, sometimes it reliefs me from pain sometimes it causes a very severe reaction, DON’T WORRY, it’s all part of the process!

I hope you liked my little update that grew into a rather lengthily one haha. If you have any questions or suggestions leave me a message on here or Facebook or email me on irisgerits@gmail.com.

 

I’m also currently making some new beauty bags! They will be online and available for purchase this Sunday. All the BGB bags will be on sale for Christmas!

I send you lots of love and Christmas joy!!

X Iris.

2 gedachtes over “A Little BellyGirlBlog Update

 1. inge de Clercq zegt:

  Hey, Iris, ik ken je al vanaf dat je in je moeders buik zat, Je bent altijd al heel bijzonder voor ons allemaal geweest. Ik vergeet nooit het beeld van je toen 17 jarige broer Jaap. die met hanekamkapsel en al, over de camping liep met jou in de kinderwagen.Je was ons troetelkind.
  Voor jou is het zwaar, het “bellygirlbestaan”. Het is ook moeilijk om aan de zijlijn te staan en te zien dat iemand van wie je houdt, zo lijdt. En jij lieverd, moet je jonge leven in de wacht zetten voor die voortdurende pijn. Ik heb groot respect voor je. Maar ook voor je lief en je moeder en al je liefste mensen, die je door dik en dun steunen. Er wordt van je gehouden, schat. En ik hoop dat het je iedere dag, in elk opzicht. beter en beter zal gaan.X Inge

  Geliked door 1 persoon

  • bellygirlblog zegt:

   Hey lieve Inge! Ontzettend bedankt voor je berichtje en je lieve woorden. Het is precies zoals je zegt; al die lieve mensen om me heen die mij steunen geven mij echt een reden om niet op te geven. Zonder hen weet ik niet wat ik had gedaan…
   Mijn leven staat inderdaad stil en dat is soms best wel even moeilijk. Dit blog heb ik dan ook niet alleen om andere mensen te helpen en te informeren maar ook om gewoon mijn verhaal in kwijt te kunnen.
   Ik ben er zo klaar voor om weer beter en pijn vrij te zijn, ik wil werken en op vakantie en uiteten!
   Super lief je berichtje en ik hoop dat ik je snel zie in je winkeltje!!!♡♡♡

   Dikke kus van mij!♧

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s